Fotbollsträff i Junsele.  (Åter till fotbollssidan!)

 

Jag talade med Lasse Strömberg, känd idrottsprofil i Junsele och Junsele IF, om den återträff man haft helgen de sista dagarna i juli. Dit hade 47 gamla fotbollsspelare kommit som spelat i Junsele under åren.


Tryck på bilderna för en förstoring!

 

Allt började i fjol när numera sommargrannarna Lasse Strömberg och Kurt Axel Eden snackade fotboll och minnen. Det var så intressant att man undrade om det inte fanns andra som var intresserade att vara med på en sådan nostalgitripp. Och när man kommit så långt bestämde man att ordna till en träff med gamla fotbollskamrater.

 

Inbjudan gick ut till 73 spelare och alla så när som på ett par stycken hörde av sig. och 47 kom till träffen. Äldst var 88-årige Jon Salomonsson, nu boende i Lycksele och junioren i församlingen var född så sent som 1957.

 

Lasse och Karl-Axel bor ju inte längre i Junsele på heltid utan är utlokaliserade till Stockholm resp. Sundsvall varför dom invigde Gunnar Karlsson Bengt Eriksson och Roland Wedin i planerna och dom har skött arbetet här på hemmaplan. Programmet har varit: trevlig samvaro, besök på vad Junsele har att bjuda, tittat på filmer och tidningsurklipp etc och så naturligtvis gemensamma måltider, så sist men inte minst, en ”lagbild” med de flesta deltagarna, tagen på Mons som vanligt perfekta gräsmatta.

 

Att arrangemanget blev en succé vittnar alla jag talat med om. Och inte bara det, vädret hade man också fixat.

 

Gillis